Mag. Maja Pegan

Mag. Maja Pegan, profesorica likovne pedagogike je diplomo pripravila na Škotskem v sklopu delavnic netoksičnih grafičnih tehnik in fotografije (2007). Po študiju je z odliko končala pripravništvo in takoj za tem z bravuro opravila magistrski študij na Robert Gordon Univerzi v Veliki Britaniji(2010/2011). Izkušnje na področju organizacije in kulturnega managementa je pridobila z delom na Aberdeen International Youth Festival(2011) in zaposlitvijo v AOIFE (Association of Irish Festival Events)/EFA (European festival association) na Irskem (2012). Že vrsto let vodi likovne delavnice pri KUD-u Pošta (2007 - 2013) ter razstavlja doma in v tujini. Prejemnica rezidenčne štipendije fundacije Tenot v Franciji (CAMAC Centre). 30 razstav doma in po svetu, od tega 7 samostojnih. Maja je samozaposlena v kulturi in pri društvo deluje kot vodja projektov in pedagoških dejavnosti, vodja Centra grafičnih umetnosti - CGU, je snovalka mednarodnega projekta Grafična pomlad in je članica Iniciative Živo mesto.