Jerneja Dečar

Jerneja je bivša študentka Filozofske fakultete Maribor, smer Angleški jezik s književnostjo in Zgodovina, del študija je tudi opravljala na Univerzi v Vilni, Fakulteti za Filologijo. Delovala je na številnih lokalnih in mednarodnih projektih (Festival Štunf 2012, Študentska scena, Čudežni Trenutki, Nepokoreni Grad, 1. Zamejski festival, Take a chance, …). Prav tako je so-realizatorka mladinske pobude Predor, katera je izdajala časopis na temo kultura in etika, kjer si je razvila novinarske, logistične in oblikovalske kompetence. Uspešno je vodila vintage-recycling projekt Stylemustdie, kateri je v dvoletnem delovanju uspešno izvedel različne modne dogodke ter delavnice v sklopu lokalnih in mednarodnih projektov. Preko delovanja v Združenju EPeKa, Klubu mariborskih študentov in Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 si je pridobila znanje samostojne organizacije kulturnih dogodkov ter pisanje evropskih razpisov za mladinske in kulturne dejavnosti. Za piko na i pa potuje, in to zelo rada.